Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje promocyjne
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(12)
Placówka
Wypożyczalnia centralna
(1)
Filia nr 1
(1)
Filia nr 3
(1)
Filia nr 4
(1)
Filia nr 5
(1)
Filia nr 7
(1)
Filia nr 15
(1)
Filia nr 17
(1)
Filia nr 18
(1)
Dział Informacji
(3)
Autor
Hanszke-Lodzińska, Edyta
(2)
Mrukot, Bogusław
(2)
Ogiolda, Krzysztof (1963- )
(2)
Bogdanowicz, Miłosz
(1)
Dimitrow, Radosław
(1)
Dragon, Mirosław
(1)
Draguła, Sławomir
(1)
Gryglas, Anna
(1)
Kapica, Tomasz
(1)
Kłopocka-Marcjasz, Iwona
(1)
Mazurkiewicz, Mirela
(1)
Strauchmann, Krzysztof
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Bajak, Danuta
(1)
Boże Narodzenie
(1)
Dydzik, Anna
(1)
Kampa, Elżbieta (1957- )
(1)
Kobieta
(1)
Król, Anna (1979- )
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Lebiedzińska, Irena
(1)
Ludzie sukcesu
(1)
Nagaba, Ewa
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Pisula-Bieniacka, Elżbieta
(1)
Potrawy wigilijne
(1)
Potrawy świąteczne
(1)
Programy UE
(1)
Raźniewska, Joanna
(1)
Rozwój gospodarczy
(1)
Unia Europejska (UE)
(1)
Węgrzyn, Marta
(1)
Zastępa, Natalia
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Województwo opolskie (1999- )
(2)
Opole (woj. opolskie ; okolice)
(1)
Gatunek
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Książka kucharska
(1)
Opracowanie
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Kulinaria
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Kulinaria
Boże Narodzenie to jedno z najważniejszych świąt obchodzonych co roku. Towarzyszą nam wtedy różnego rodzaju zachowania i zasady, wynikające z wielowiekowej tradycji celebrowania tego święta, a jedną z najbardziej widocznych jest szczególny rodzaj potraw, które wówczas się przygotowuje. Niniejsza publikacja przedstawia zróżnicowanie kuchni świątecznej, która na Śląsku Opolskim jest wyjątkowo bogata, co wynika z historii tego regionu. Publikacja ta daje możliwość kulinarnych podróży, próbowania potraw, których dotąd nie kosztowaliśmy, a które dla naszych sąsiadów mających inne korzenie są równie ważne, jak dla nas ważny jest np. barszcz z uszkami, moucka, makówki, kapusta z grochem, śledzie, karp smażony i wiele, wiele innych. Przepisów nie zabraknie! Próbujcie, smakujcie, świętujcie! [Jarosław Gałeza, dyrektor Muzeum Wsi Opolskiej]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 332.14 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 10 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316.3 Ś (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316.3 Ś (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316.3 Ś (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316.3 Ś (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316.3 Ś (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316.3 Ś (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316.3 Ś (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316.3 Ś (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316.3 Ś (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316.3 Ś (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej